ASC Bacău 1 - 1 Rapid CFR Suceava

ASC Bacău - Rapid Suceava 1 - 1 (foto: www.ionutbranzei.ro)
miercuri, 15 octombrie 2014 - 15:00 pe Letea

Sucevenii, mulţumiţi cu remiza de la Bacău

  • Formaţii
  • Cronica
  • Galerie
Marcatori: Rusu 39 / Lozneanu 22 (autogol)

ASC Bacău: Petrariu – Mihălăchioaie, Burcă, Lozneanu, Sascău – Căinari (63 Vraciu), Taban, Cl. Tudor (74 L. Dumitriu), Hurdubei – B. Rusu, B. Ungureanu (72 Curiliuc)
Antrenor: Cristian Popovici

Rapid CFR Suceava: Roheţki – Ferariu (64 Bălan), Velescu, R. Sava (60 Plecanciuc), Semeghin – Cerlincă, Sfrijan, G. Apostol, Bîgu (11 Gheorghiciuc) – M. Negru, M. Matei
Antrenori: Bogdan Tudoreanu

Arbitru: Cristian Georgescu (Bucureşti)
Asistenţi: Dan Lucian Ilieş (Braşov) şi Florin Mihai Cosma (Piatra Neamţ)

Spectatori: 200

Rapid s-a confruntat cu mari probleme de lot înaintea partidei de miercuri, cu ASC Bacău, contând pentru etapa a VIII-a a Ligii secunde, dar chiar şi aşa, sucevenii au reuşit să cucerească un punct, scor final 1-1. Astfel, Sumanariu şi Tiron n-au putut fi utilizaţi nici un minut, în vreme ce Plecanciuc şi Bălan, incomplet restabiliţi, au fost aruncaţi în luptă către finalul întâlnirii. Mai mult, tânărul Răzvan Bâgu s-a accidentat destul de grav la genunchi chiar în startul partidei, urmând să devină indisponibil pentru perioada următoare.

Aflaţi într-o situaţie precară în clasament, fotbaliştii gazdă au început meciul tare, însă sucevenii s-au apărat cu calm, izbutind chiar să deschidă scorul la mijlocul primei reprize: Cerlincă a încercat să-i transmită o pasă în careul advers lui Negru, însă fundaşul central al băcăuanilor, Lozneanu, a întervenit defectuos şi a catapultat mingea în vinclul porţii apărate de Petrariu. La acest scor, fotbaliştii pregătiţi de Cristi Popovici au insistat şi mai mult pe cartea atacului, numai că „alb-vişiniii” au fost apăraţi de şansă în minutele 26 şi 28, când Hurdubei şi Rusu au luat la ţintă barele porţii lui Roheţki. Presiunea exercitată de amfitrioni avea să dea rezultate până la urmă, astfel că Rusu a restabilit egalitatea în minutul 39, cu un şut imparabil, de la 14 metri, sub transversală.

Tot gazdele au început mai bine şi partea secundă, când acelaşi Rusu, în trei rânduri, putea să-şi aducă echipa în avantaj. Odată cu trecerea timpului sucevenii au reuşit însă să echilibreze disputa. Mai întâi Gheorghiciuc i-a încercat vigilenţa lui Petrariu cu un şut din afara careului mare, însă cea mai mare oportunitate de a înscrie a avut-o Negru, în minutul 79, care a zguduit bara transversală cu un şut din 6 metri. Ultima fază de gol a meciului a aparţinut băcăuanilor, numai că Roheţki a fost la post, la lovitura de cap expediată de Taban.

Cred că a fost un rezultat echitabil, în condiţiile în care gazdele au dominat prima repriză, iar noi am condus ostilităţile în partea secundă. N-a fost însă un joc strălucit, starea proastă a gazonului de pe stadionul Letea creându-le mari probleme jucătorilor celor două echipe

a declarat antrenorul Bogdan Tudoreanu.

La acest meci, sucevenii au fost susţinuţi şi de o zgomotoasă galerie, alcătuită din 20 de persoane, care i-a încurajat pe toată durata disputei.