Dunărea Călăraşi 3 - 1 Rapid CFR Suceava

Alexandru Boiciuc
sâmbătă, 2 aprilie 2016 - 21:30

ÎNFRÂNGERE ÎN ULTIMUL MECI DIN SEZONUL REGULAT

  • Formaţii
  • Cronica
  • Galerie
Marcatori: Dănilă (autogol, 43), V. Balint (60), Kanda (75) – Boiciuc (15).

Dunărea Călăraşi: C. Lungu (cpt.) – Ţenea, Bumbac, M. Popescu (46 S. Matei), M. Chiţu – V. Balint, Sg. Popescu, Preoteasa, Vădrariu (58 A. Stoica) – Alami (79 V. Andrei), Kanda.
Antrenor: Adrian Mihalcea.

Rapid CFR Suceava: Niga – G. Apostol, Velescu, D. Ciobanu, Bîgu – Golofca (cpt.), Aeroaiei, Dănilă,, Gheorghiciuc – I. Plămadă, Boiciuc.
Antrenori: Costel Ilie, Mihai Guriţă şi Laurenţiu Andrieş.

Arbitru: Ovidiu Petru Oprea (Ploieşti);
Asistenţi: Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea) şi Marian Truţă (Sirineasa).
Spectatori: 1000

Formaţia pregătită de Costel Ilie a pierdut cu scorul de 3-1 (1-1) meciul susţinut în deplasare cu Dunărea Călăraşi, contând pentru etapa a XXVI-a a Ligii secunde. Chiar dacă au abordat partida fără mai mulţi jucători de bază precum Semeghin, Bălan, Sfrijan, Sandu sau Negru, sucevenii au deschis scorul după un sfert de oră de joc prin basarabeanul Boiciuc (foto), care a înscris cu capul, din centrarea lui I. Plămadă. Echipa gazdă, angrenată în lupta pentru promovarea în eşalonul întâi nu avea cum să fie mulţumită cu acest rezultat, numai că încercările ofensive ale fotbaliştilor pregătiţi de Adrian Mihalcea au fost dejucate cu calm de apărarea suceveană. Mai mult acelaşi Boiciuc a ajuns în poziţie de finalizare în minutul 35, însă a fost faultat la marginea suprafeţei de pedeapsă de către un apărător advers, fără ca centralul Ovidiu Oprea din Ploieşti să-i arate acestuia din urmă cartonaşul roşu care se cuvenea. Totul a decurs conform planului pentru Rapid până în minutul 43, atunci când juniorul Dănilă a deviat nefericit în propria poartă o minge venită din corner. Încurajaţi de acest gol venit de nicăieri, fotbaliştii gazdă au devenit din ce în ce mai insistenţi pe faza ofensivă, iar eforturile lor au fost răsplătite de reuşita lui V. Balint din minutul 60. Ultimul gol al partidei a fost marcat de Kanda, cu un sfert de oră înainte de final, cu execuţie precisă, din lovitură liberă de la 25 de metri.