Farul Constanţa 3 - 0 Rapid CFR Suceava

farul
sâmbătă, 10 octombrie 2015 - 18:00 pe Farul

Duş rece pe Litoral!

  • Formaţii
  • Cronica
  • Galerie
Marcatori: Chiţu (10, 42), Pătulea (56).

Farul Constanţa: Gudea – Nicorec (82 T. Bălan), Fl. Pătraşcu, Ş. Rusu, Barna – Mihai Ion, Ad. Ionescu, Cristocea (89 Corcoveanu), Milea – S. Chiţu (Al. Grigoraş), Pătulea.
Antrenor: Constantin Gache.

Rapid CFR Suceava: Hînţăscu (46 Niga) – D. Bălan, S. Ciobanu, R. Sava, Semeghin – Jitariuc (46 Golofca), Sfrijan, Aeroaiei, Vrabie – Sumanariu (54 M. Negru), M. Enciu.
Antrenori: Bogdan Tudoreanu, Mihai Guriţă şi Laurenţiu Andrieş.

Arbitru: Antonie Andrei (Bucureşti).
Asistenţi: Popescu Vasile Dan (Buzău) şi Burlacu Florin Liviu (Urziceni).

Spectatori: 600

Seria de trei victorii consecutive a Rapidului a fost curmată brusc, sâmbătă seară, în nocturnă, la Constanţa. Sucevenii au cedat cu 3-0 duelul cu Farul, coborând pe poziţia a patra în ierarhia Seriei I. Jocul în sine a fost însă mult mai echilibrat decât rezultă din deznodământul final. Astfel, gazdele au trecut în avantaj încă din startul partidei, după ce Chiţu a profitat de o ezitare a lui S. Ciobanu. Sucevenii au părut să nu acuze şocul golului primit şi au început să alerge imediat după egalare. Mai întâi, Vrabie n-a ştiut să speculeze aşa cum trebuie o centrare a lui Enciu, după care Sfrijan a ratat nepermis de la 5 metri, singur cu portarul advers, pentru ca, mai apoi, Bălan să şuteze sănătos de la marginea careului mare, razant cu transversala. Şi cum se întâmplă adesea în fotbal, aceste ratări aveau să se răzbune chiar înainte de pauză, atunci când Chiţu a făcut dubla în urma unei faze rapide de contraatac.
Considerând că încă nu-i totul pierdut, antrenorul Bogdan Tudoreanu a făcut două schimbări la pauză, introducându-l şi pe Negru în teren imediat după reluare, cu intenţia de a forţa totul pe cartea atacului. Din păcate, golul al treilea avea să pice tot în poarta Rapidului, autor Pătulea, în minutul 56, şi era clar că nu mai era nimic de făcut. Sucevenii au încercat să marcheze până la final măcar golul de onoare, însă în ciuda dominării teritoriale n-au mai reuşit să ameninţe periculos poarta „marinarilor”.