Rapid Bucureşti 1 - 1 Rapid CFR Suceava

Juniorul Niga parează penalty-ul executat de giuleşteanul Trandu. Sursa foto gsp.ro
luni, 26 octombrie 2015 - 18:00 pe Giuleşti

Rapid remizează în Giuleşti după o evoluţie unanim apreciată

  • Formaţii
  • Cronica
  • Galerie
Marcatori: Martin (72) / Kuşnir (13 – autogol).

Rapid Bucureşti: Romero – Kusnir, Robuste, Grassi, Josl – C. Raiciu (46 Cioablă), Moke, Trandu – I.Popa (28 Martin), Embalo (69 Luque), Tudoran.
Antrenor: Dan Alexa.

Rapid CFR Suceava: Niga – D. Bălan, S. Ciobanu, Ferariu, Semeghin – Golofca, Aeroaiei (67 Dănilă), Sumanariu (55 Sfrijan), Vrabie – M. Negru (71 Onciu), M. Enciu.
Antrenori: Bogdan Tudoreanu, Mihai Guriţă şi Laurenţiu Andrieş.

Arbitru: Călin Iulian (Ştefăneşti – Argeş).
Asistenţi: Vornicu Adrian (Iaşi) şi Aruşoaie Ovidiu (Piatra Neamţ)

Spectatori: 4000

Meci nerecomandat cardiacilor, aseară, în Giuleşti, între Rapid Bucureşti şi Rapid CFR Suceava, joc transmis în direct de posturile de televiziune Digi Sport şi Dolce. Partida, cu mult peste nivelul eşalonului secund, a avut de toate: fotbal de calitate, răsturnări de situaţie şi suspans cât încape. Sucevenii au început neaşteptat de bine jocul, controlând ostilităţile din teren vreme de 60 de minute. Fotbaliştii pregătiţi de Bogdan Tudoreanu au părut să prindă aripi după cadoul primit în minutul 13, când fundaşul stânga al giuleştenilor, Kuşnir, a trimis în propria poartă o minge centrată de Semeghin. Acelaşi Semeghin a fost foarte aproape să dubleze avantajul oaspeţilor la jumătatea primei reprize, numai că şutul său cu efect, din lovitură liberă, a lovit încheietura barelor porţii apărate de Romero. În prima repriză a existat practic o singură echipă pe teren, Vrabie, Negru şi Sumanariu punându-l şi ei la grea încercare pe goal-keeper-ul gazdelor.

Sucevenii au continuat să joace avântat şi în debutul părţii secunde, numai că Enciu şi Sfrijan au tratat cu lejeritate câteva situaţii în care au ajuns în poziţii bune de finalizare. Timp de oră bucureştenii nu s-au regăsit deloc pe teren, însă balanţa a început uşor uşor să se echilibreze după ce sucevenii au fost nevoiţi să schimbe ambii mijlocaşi centrali, din cauza accidentărilor. Egalarea adusă de lovitura de cap a lui Martin, din minutul 72, anunţa un final incandescent de partidă şi aşa a şi fost. Peste numai 5 minute, după o fază de atac a oaspeţilor irosită de Enciu, centralul întâlnirii a văzut fault la o intrare a juniorului Dănilă asupra lui Trandu, dictând penalty în favoarea gazdelor. Numai că Toma Marinică Niga, goal keeper-ul de doar 18 ani din poarta sucevenilor nu s-a pierdut cu firea şi a anticipat perfect execuţia aceluiaşi Trandu. Se părea că eliminarea de pe teren a cehului Josl, din minutul 83, va aduce liniştea în tabăra suceveană pe finalul întâlnirii, numai că tot efortul depus de Semeghin şi compania era să se duc de râpă în al treilea minut de prelungiri, când Enciu a comis un henţ inexplicabil în careu. Norocul avea să le surâdă alor noştri şi de această dată, deoarece, copleşit de emoţii, Luque nu a prins nici măcar cadrul porţii apărate de Niga.

Chiar dacă sucevenii au încheiat meciul în defensivă, judecând meciul în ansamblu, rezultatul este unul echitabil.