Rapid CFR Suceava 3 - 0 Ceahlăul Piatra Neamţ

ceahlaul
sâmbătă, 17 octombrie 2015 - 11:00 pe Areni

Rapid bate Ceahlăul şi egalează la puncte liderul!

  • Formaţii
  • Cronica
  • Galerie
Marcatori: Enciu (3), Golofca (22), Bălan (24).

Rapid CFR Suceava: Niga – Bălan, S. Ciobanu, Sava (34 Velescu), Semeghin – Golofca, Aeroaiei, Sumanariu (46 Apostol), Vrabie – Negru (68 Sandu), Enciu.
Antrenori: Bogdan Tudoreanu, Mihai Guriţă şi Laurenţiu Andrieş.

Ceahlăul Piatra Neamţ: Barna – Gheorghiu (46 Stahie), Ichim, L. Cazan, Margină – Mateeş, Ştefănescu, Tăbăcariu – Popadiuc (85 Iovu), Căruţă (63 Lupei), Chitoşcă.
Antrenor: Mihai Ionescu.

Arbitru: : Coza Ionuţ (Cernica – Ilfov).
Asistenţi: Pucheanu Florin (Ulmi – Dâmbovita) şi Cătană Gabriel Ion (Târgovişte – Dâmbovita).

Spectatori: 2000

Rapid a câştigat fără probleme meciul cu Ceahlăul Piatra Neamţ, contând pentru etapa a IX-a a Ligii secunde. Sucevenii s-au impus cu 3-0 după o primă repriză foarte bună şi au urcat pe poziţia secundă în clasament, la egalitate de puncte cu liderul Rapid Bucureşti.
„Alb-vişiniii” au început în forţă partida de pe Areni şi în minutul 3 conduceau deja cu 1-0. Semeghin a executat un corner de partea dreaptă, Ciobanu a prelungit cu capul până la Enciu, care, aflat cu spatele la poartă, a înscris de la 3 metri, uzând de o execuţie surprinzătoare, cu călcâiul. Atacantul ajuns în această vară pe Areni de la Farul Constanţa putea realiza dubla 5 minute mai târziu, însă mingea şutată de el de la marginea careului de 16 metri a nimerit încheietura barelor. La jumătatea primei reprize a fost rândul lui Golofca să iasă la rampă, micuţul mijlocaş de bandă al Rapidului prinzând un şut de senzaţie, din alergare, care l-a lăsat fără replică pe portarul nemţenilor, Barna. Iar 3-0 s-a făcut câteva zeci de secunde mai târziu, când Bălan a prins un vole de manual, de la 14 metri, după o centrare perfectă venită din flancul stâng, de la Vrabie. Prima parte s-a încheiat cu o mare ratare a lui Popadiuc, suceveanul din atacul Ceahlăului trimiţând balonul în bara porţii juniorului Niga, în minutul 40.
Văzându-se cu sacii în căruţă încă de la jumătatea disputei, fotbaliştii pregătiţi de Bogdan Tudoreanu au ieşit mult mai relaxaţi de la cabine. Chiar dacă jocul practicat de ai noştri nu a fost la fel de consistent ca în primul mitan, ocaziile de gol nu au lipsit la poarta adversă, numai că lui Enciu, Golofca sau Negru le-a lipsit concentrarea când au ajuns în poziţii clare de finalizare.
Un succes tonic, aşadar, pentru gruparea suceveană, care abordează cu moralul ridicat derby-ul din etapa viitoare din Giuleşti. Partida se va disputa luni, 26 octombrie, cu începere de la ora 18.00, şi va fi transmisă în direct de posturile de televiziune DigiSport şi Dolce.