Rapid CFR Suceava 2 - 2 Farul Constanţa

cu farul
miercuri, 9 martie 2016 - 15:00 pe Areni

PUNCT SCOS DUPĂ O REVENIRE DE SENZAŢIE

  • Formaţii
  • Cronica
  • Galerie
Marcatori: Boiciuc (84), Tudorache (90) / Pătulea (64, din penalty), V. Munteanu (77).

Rapid CFR Suceava: Niga – D. Bălan, Cl. Velescu, D. Ciobanu, D. Semeghin – Golofca (69 Bîgu), Sfrijan, G. Apostol (69 Tudorache), Plămadă – M. Negru (54 Gheorghiciuc), Boiciuc.
Antrenori: Costel Ilie, Mihai Guriţă şi Laurenţiu Andrieş.

Farul Constanţa:  Negrilă – Ţăranu, Fl. Pătraşcu, Fl. Popa, Murgoci – V. Munteanu, Vezan, Ad. Ionescu, Tigoianu (89 Pungă) – Pătulea, C. Neagu (83 Milea).
Antrenor: Constantin Gache.

Arbitru: Sergiu Popa (Aiud);
Asistenţi: Ferencz Tunyogi (Zalău) şi Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca).

Spectatori: 1000

O victorie în partida de pe Areni, împotriva Farului, în etapa a XXI-a, ar fi picat cum nu se poate mai bine, dar judecând după istoricul acestui joc, rapidiştii trebuie să fie mulţumiţi cu un punct. După o primă repriză echilibrată, oaspeţii au început mai bine partea secundă şi au deschis scorul prin Pătulea, care a transformat cu siguranţă un penalty obţinut de Fl. Popa. 0-2 s-a făcut în minutul 77, după şutul bun prins de V. Munteanu, din afara careului, pentru ca imediat, la o distanţă de câteva zeci de secunde, Niga să se opună unui nou gol în contul Farului, parând o lovitură de pedeapsă executată de acelaşi Pătulea. Acesta avea să fie momentul psihologic al întâlnirii, pentru că, peste doar 6 minute, internaţionalul de tineret basarabean Boiciuc a redus din handicap din centrarea lui D. Bălan. A venit apoi minutul 90, când a ieşit la rampă celălalt „veteran” al Rapidului, Semeghin. Fotbalistul care va împlini 37 de ani pe 29 martie a executat perfect o lovitură liberă, mingea a lovit încheietura barelor şi a revenit la Tudorache, care a adus un punct în contul grupării sucevene, cu o lovitură de cap.
O revenire de senzaţie aşadar, care nu poate decât să facă bine moralului jucătorilor suceveni în perspectiva meciului de sâmbătă, de la Piatra Neamţ.
„Mă bucur că echipa a dat dovadă de caracter, izbutind să revină de la 0-2. Băieţii au arătat ca un grup unit, nu au cedat şi au crezut în şansa lor până la final. Boiciuc a făcut un meci bun la debut şi reprezintă un câştig pentru echipă. Din păcate Semeghin a încasat un cartonaş galben şi nu vom putea conta pe aportul lui în meciul cu Ceahlăul”, a declarat antrenorul principal Costel Ilie.