Rapid CFR Suceava 1 - 0 Gloria Buzău

cu buzau
sâmbătă, 12 septembrie 2015 - 11:00 pe Areni

Trei victorii într-o săptămână pentru Rapid!

  • Formaţii
  • Cronica
  • Galerie
Marcatori: M. Matei (21-penalty şi 38)

Rapid CFR Suceava: Hînţăscu – D. Bălan, Tăutianu, S. Ciobanu, Semeghin (cpt) – Jitariuc, Onciu, Sfrijan, Golofca (52 Vrabie) – Ed. Sandu (52 M. Negru), M. Enciu (77 Ferariu).
Antrenori: Bogdan Tudoreanu, Mihai Guriţă şi Laurenţiu Andrieş

Gloria Buzău: Sârbu – E. Chivu, Ct. Vlaicu, Dăniţă (cpt), G. Ghiţă – N. Popescu (73 Al. Marin), G. Marcu, Cl. Dumitrescu (83 Răduca), B. Danciu – Mug. Dedu (83 Bobe), Pălimaru.
Arbitru: Chioran Marius Nechita (Cluj-Napoca – Cluj).
Asistenţi: Szekely Iulian (Cluj-Napoca – Cluj) şi Bălan Marius (Dej – Cluj).

Spectatori: 1500

Rapid a dispus astăzi, la limită, cu scorul de 1-0, de formaţia Gloria Buzău, într-un meci contând pentru etapa a III-a a Ligii secunde. A fost a treia victorie consecutivă pentru formaţia suceveană în decurs de numai o săptămână, două fiind obţinute în campionat, cu Bucovina Pojorâta şi Gloria Buzău şi una în Cupa României, cu Ceahlăul Piatra Neamţ.
Partida fost una deosebit de echilibrată şi de disputată, între două formaţii bune de eşalonul secund. Gazdele au avut prima şansă de gol a întâlnirii în minutul 5, prin Ed. Sandu, însă buzoienii au replicat imediat prin ratarea lui Pălimaru. Apoi a venit rândul lui Enciu să-l pună la grea încercare pe portarul advers cu o lovitură de cap, după care Ed. Sandu a luftat din gura porţii adverse. Cea mai mare oportunitate de gol a Rapidului din primul mitan avea să-i aparţină lui Onciu, care a nimerit transversala cu o torpilă de la 30 de metri. De partea cealaltă, oaspeţii au irosit în minutul 45+1 o şansă uriaşă de a intra în avantaj la cabine, după ce juniorul Tăutianu l-a faultat pe Pălimaru în suprafaţa de pedeapsă, iar Cl. Dumitrescu a trimis în bară de la punctul cu var.
Repriza a doua a început după aceleaşi coordonate, ambele formaţii trecând pe rând pe lângă deschiderea scorului prin Cl. Dumitrescu şi Vrabie. Momentul care a dus bucuria în rândul celor aproximativ 1.500 de spectatori prezenţi în tribunele stadionului Areni s-a produs în minutul 75, când, pe fondul unei acţiuni prelungite de atac a Rapidului, buzoienii au lăsat în sfârşit garda jos şi i-au permis lui Sfrijan să împingă mingea în poarta lui Sârbu, din 6 metri. Spre disperarea băncii tehnice sucevene, la bucuria ce a urmat marcării golului, Sfrijan a încasat oarecum nemeritat al doilea cartonaş galben, lăsându-şi echipa în inferioritate numerică.
„Alb-vişiniii” au reuşit însă să se descurce neaşteptat de bine cu un om mai puţin pe teren, singura şansă de egalare pentru Gloria survenind abia în al treilea minut de prelungire, când Hânţăscu a parat incredibil lovitura de cap a lui Pălimaru, pe care scria gol.
Aşadar, o nouă victorie de moral pentru gruparea suceveană, care dă speranţe într-un rezultat pozitiv în confruntarea de la Bacău, din runda următoare.