Rapid CFR Suceava 0 - 0 Rapid Bucureşti

rapid cu rapid foto
duminică, 20 martie 2016 - 11:00 pe Areni

EGALII LIDERULUI

  • Formaţii
  • Cronica
  • Galerie
Marcatori: 

Rapid CFR Suceava: Hînţăscu – D. Bălan, D. Ciobanu, Sfrijan, Semeghin – Golofca (82 Mateciuc), Aeroaiei, Dănilă, G. Apostol (72 Gheorghiciuc) – I. Plămadă, Negru (77 Tudorache).
Antrenori: Costel Ilie, Mihai Guriţă şi Laurenţiu Andrieş.

Rapid Bucureşti: Drăghia – Kusnir, Robuste, Fran Cruz, Fota – Tudoran (76 G. Ganea), Costin, Luque, I. Popa (59 Martin) – Nkoyi (85 Potecea), Morar.
Antrenor: Dan Alexa.

Arbitru: Andrei Florin (Târgu Mureş – Mureş);
Asistenţi: Badea Marius Florin (Ramnicu Valcea – Vâlcea) şi Bîrdeş Romică (Piteşti – Argeş).
Spectatori: 5000

Vizita Rapidului Bucureşti la Suceava a doborât recordul de asistenţă din acest sezon de pe stadionul Areni, nu mai puţin de 5.000 de spectatori dorind să vadă pe viu confruntarea dintre echipa locală, pregătită de Costel Ilie, şi liderul Seriei I a Ligii secunde. Partida a stârnit un real interes nu numai la Suceava, ci şi pe plan naţional, fiind transmisă în direct de posturile de televiziune Digi Sport şi Dolce Sport. În condiţiile în care au avut în faţă principala contracandidată la promovarea în eşalonul întâi, fiind totodată nevoiţi să se descurce şi fără Velescu, Dudea, Boiciuc şi Sandu, patru dintre oamenii de bază ai echipei, sucevenii au pornit clar cu şansa a doua în confruntarea contând pentru etapa a XXIII-a. Fotbaliştii gazdă au abordat însă deosebit de montaţi partida, au practicat un joc exact şi simplu pe faza de apărare, lucru care i-a incomodat vizibil pe giuleşteni. Cea mai mare ocazie de gol a primei reprize i-a aparţinut suceveanului Apostol, care l-a întins serios pe Drăghia cu un şut de la 18 metri, oaspeţii nereuşind să creeze pericol la poarta lui Hînţăscu decât în două rânduri, prin Costin, al cărui şut din minutul 60 a izbit transversala, şi prin lovitura de cap a lui Fran Cruz, din finalul întâlnirii.
La finalul partidei, antrenorul principal al echipei Rapid Suceava, Costel Ilie, s-a declarat mulţumit de deznodământ. „Sunt satisfăcut de rezultat şi de joc. Cred că am reuşit un meci bun şi am făcut o mare risipă de efort. De asemenea, ne-am adaptat mai bine la condiţiile de joc, am închis culoarele de pătrundere spre poarta noastră, şi vreau să-mi felicit jucătorii pentru acest lucru. Mă bucur că discuţiile purtate cu ei înaintea meciului au avut efectul scontat. Le-am cerut să se autodepăşească, pentru că era obligatoriu să lăsăm o impresie bună în faţa liderului, în condiţiile în care meciul a fost televizat şi am fost urmăriţi de o ţară întreagă. Doresc să le mulţumesc şi fanilor noştri, care au venit în număr mare pe stadion şi au creat o atmosferă cum n-am mai văzut de mult în eşalonul secund”, a precizat Costel Ilie.
De partea cealaltă, tehnicianul giuleştenilor, Dan Alexa, a recunoscut şi el că rezultatul este unul echitabil. „A fost un meci greu, aşa cum de altfel mă şi aşteptam. Sucevenii s-au apărat organizat, şi-au propus să nu ia gol şi să atace pe contraatac. Mă bucur că a fost un meci fără durităţi, iar publicul a asistat la un spectacol frumos. Noi am jucat ceva mai bine în repriza secundă, când ne-am creat şi două mari oportunităţi de gol. Am venit aici să câştigăm, dar nu s-a putut, însă mă declar mulţumit de atitudinea afişată de jucătorii mei. Remarcaţii mei de fiecare dată de la echipa suceveană sunt experimentaţii Bălan şi Semeghin, însă la acest meci mi-au mai plăcut mijlocaşii Dănilă şi Aeroaiei”, a declarat Dan Alexa.