DANIEL BĂLAN ESTE NOUL ANTRENOR PRINCIPAL

balan site
26 aprilie 2016

Costel Ilie n-a rezistat decât trei luni pe banca Rapidului. După zece meciuri în campionat, şapte în sezonul regulat şi trei în play-out, interval în care echipa suceveană a înregistrat o victorie, cinci rezultate de egalitate şi patru înfrângeri, conducerea clubului şi tehnicianul nemţean au căzut de comun acord pentru întreruperea colaborării.
„Ne aflăm într-o situaţie dificilă în clasament, fiind ameninţaţi tot mai mult cu retrogradarea. În aceste condiţii, am dorit ca prin plecarea lui Costel Ilie să producem un şoc la echipă. Mai sunt şapte meciuri de disputat până la finalul sezonului, şapte finale, şi sper ca jucătorii să conştientizeze pericolul în care ne aflăm şi să dea totul pe teren. Am decis ca până la finalul sezonului de pregătirea echipei să se ocupe Daniel Bălan, un jucător experimentat, în vârstă de 36 de ani. Daniel joacă de mult timp la noi, a trăit şi a văzut multe la viaţa lui. În plus, cunoaşte foarte bine vestiarul şi realitatea de la Suceava”, a declarat Bogdan Tudoreanu, preşedintele Consiliului de Administraţie al ASC Rapid.
Daniel Bălan nu va renunţa însă la activitatea de jucător, urmând să activeze în această dublă postură până la finalul campionatului. Fostul fotbalist al Stelei a condus astăzi prima şedinţă de pregătire a echipei sucevene şi este încrezător că poate scoate Rapidul din situaţia dificilă în care se află.
„Mi-a trebuit o doză de curaj să accept să preiau această mare responsabilitate într-un moment atât de greu, în care echipa se află pe un loc retrogradabil cu şapte etape înainte de finalul sezonului. Acum, nu trebuie să se aştepte lumea că voi face minuni peste noapte, dar sper ca o schimbare în bine să se vadă. Am vorbit cu băieţii în vestiar şi cred că toată lumea a conştientizat că trebuie să ne trezim până nu va fi prea târziu. Eu vin din mijlocul vestiarului, îi cunosc foarte bine pe jucători şi sper să reuşesc să-i mobilizez astfel încât să treacă peste acest blocaj psihic. Pentru a izbuti însă, este nevoie ca şi publicul să fie de partea noastră. În ceea ce mă priveşte, sunt încrezător că voi face treabă bună”, a declarat Daniel Bălan.


Etapa curentă

Etapa a VIII-a (15 octombrie 2014)
ASC Bacău1 - 1Rapid CFR Suceava
Academica Argeş3 - 1Unirea Slobozia
FC Voluntari3 - 0CS Baloteşti
Gloria Buzău0 - 0Săgeata Năvodari
Farul Constanţa0 - 0CF Brăila
FCM Dorohoi2 - 0ACS Berceni

Etapa viitoare

Etapa a IX-a (18 octombrie 2014)
ACS Berceni-ASC Bacău
Rapid CFR Suceava-ACS Academica Piteşti
CSM Unirea Slobozia-FC Voluntari
CS Baloteşti-Gloria Buzău
Săgeata Năvodari-FC Farul Constanţa
CF Brăila-FCM Dorohoi